wtorek, 25 sierpnia 2015

Kokosowe babeczki bez cukru i mąki

Smakują,jakby miały w sobie delikatny puszysty krem. Jednak nic bardziej mylnego. To chyba ten banan z jogurtem tworzą w tych cudeńkach tak aksamitną konsystencje.Babeczki są słodkie i pomyśleć , że bez cukru.Grzechem jest zjeść tylko jedną ! 

Składniki:
  • 1 bardzo duży dojrzały banan
  • Pół szklanki mąki kokosowej
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka sody 
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju rzepakowego ( albo kokosowego) 
Przygotowanie:
Banany miksujemy jogurtem naturalnym, jajkiem oraz olejem. Następnie dodajemy sodę oraz mąkę kokosową. Całość jeszcze raz blendujemy. Konsystencja masy jest bardzo gęsta z widocznymi grudkami, przypominająca twarożek. 
Pieczemy przez ok. 25 minut w 180-190 stopniach. 




2 komentarze: